Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Meppel

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Meppel? Via onze site vind je alles wat je moet weten. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice is, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de diverse type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteMeppel
PlaatsMeppel
Postcode7941
Website gemeentewww.meppel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-meppel

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Meppel?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals maaltijden als: Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst en Zomerzuurkool met casselerrib en ananas. In het gedeelte hierna lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Een drukke baan, hobby’s en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Meppel: wat zijn de mogelijkheden?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Meppel dan zijn er in feite drie opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in aanbod, kosten, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Meppel? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing als het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-meppel

Vergelijk verschillende maaltijdservices

Hieronder verstrekken we een overzicht met erkende keukens voor warme maaltijden in Meppel. Per organisatie check je relevante zaken zoals assortiment en het tarief. Klik op de knop van een maaltijdservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bieden we een verzameling regionale maaltijdservices. Onder andere zorginstellingen, stichtingen, cateraars, slagerijen, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook adresgegevens van partijen in Ommen, Coevorden en Emmen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Database met kleinschalige bezorgservices van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Meppel

Ook zakelijke klanten maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met bekende keukens voor magnetronmaaltijden in Meppel. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Meppel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Varkenslapjes in jus of Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Meppel.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Meppel?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice Meppel. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Meppel?
Op de website www.meppel.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Schiphorst
 • Rogat
 • Nijeveen