Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Ommen

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Ommen? Via onze site tref je meer informatie. We omschrijven precies wat een maaltijdservice is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens bespreken we de beschikbare type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteOmmen
PlaatsOmmen
Postcode7731
Website gemeentewww.ommen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ommen

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Ommen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Varkensfilet in jus & Zomerzuurkool met casselerrib. In het gedeelte hierna lees je informatie over diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Via speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Studie, muziek en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Ommen: wat is het aanbod?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Ommen dan zijn er drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, onkosten, smaak en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Ommen? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Een uitkomst wanneer u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-ommen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder check je een opsomming van landelijke leveranciers van warme maaltijden in Ommen. Per bezorgservice bekijk je uitleg over aantal maaltijden en vanafprijs. Klik op een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een database met kleinschalige organisaties. Denk dan aan slagerijen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Borne, Wierden en Twenterand.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Saxenburgh – OldenhaghenHessel Mulertstraat 227731 CLOmmen
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
BuurtzorgEuropaweg 1057761 ABSchoonebeek
BuurtzorgEuropaweg 143a7766 AENieuw-Schoonebeek
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
Resto OCOBrugstraat 167731 CTOmmen
Schema met plaatselijke maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Ommen

Ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna behandelen we diverse opties van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met populaire leveranciers van magnetronmaaltijden in Ommen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Ommen specifiek aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een avondmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Denk aan Omelet in champignonsaus & Vegetarische lasagna, spinazie.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 20 minuten op 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 12 minuten op 550 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Ommen.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Ommen?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,75. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Ommen. Dat zijn bijvoorbeeld cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Ommen?
Via www.ommen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lemele
 • Giethmen
 • Dalmsholte
 • Stegeren
 • Vinkenbuurt
 • Witharen
 • Beerze
 • Arriën
 • Vilsteren
 • Beerzerveld