Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Elburg

Zoek je een leverancier voor kant en klaar maaltijden bestellen in Elburg? Op deze pagina verstrekken we alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice inhoudt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder behandelen we ook de diverse maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdservices vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteElburg
PlaatsElburg
Postcode8081
Website gemeentewww.elburg.nl
kant-en-klaar-maaltijden-elburg

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Elburg?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Nasi goreng, quorn, satésaus en/of Ertwensoep met rookworst. In het gedeelte hierna tref je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Werk, school, hobby’s en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Elburg: wat is het aanbod?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Elburg dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, kosten, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Elburg? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-elburg

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna bieden we een opsomming van grote bedrijven voor warme maaltijden in Elburg. Per bezorgservice verstrekken we specificaties zoals het huidige assortiment en de kosten. Tik op de button van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale maaltijdvoorzieningen. Onder andere slagerijen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in De Wolden, Zwolle en Zwartewaterland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VoordVeldbloemenlaan 258081 DLElburg
SPAR van PuttenOude Hogeweg 2A8085 PADoornspijk
Zorgverlening Het BakenPostbus 108080 AAElburg
SeewendeHet Groene Portaal 18071 TPNunspeet
Keurslager BosZuiderzeestraatweg 5608091 CVWezep
Restaurant Hart van ThornspicThornspic 118085 BWDoornspijk
Stichting Welzijn Ouderen OldebroekMariënrade 38091 XSWezep
De HullenStationsweg 208096 AXOldebroek
WZU Veluwe – Jeanne d’ArcHertog Willemweg 38084 VPt Harde
Van Asselt Maaltijden & CateringIndustriestraat 98081 HHElburg
Weergave met regionale instanties van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Elburg

Juist bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Elburg. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Elburg aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Verse rauwkostsalade en Varkensvlees met appel in saus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Elburg.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Elburg?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,65. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice Elburg. We hebben het dan over professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Elburg?
Op de website www.elburg.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens bestaan er andere regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Doornspijk
 • t Harde