Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden De Wolden

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in De Wolden? Hieronder verstrekken we aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Tevens leggen we alles uit over de beschikbare soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioDrenthe
GemeenteDe Wolden
PlaatsDe Wolden
Postcode7921
Website gemeentewww.dewolden.nl
kant-en-klaar-maaltijden-de-wolden

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in De Wolden?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Kippenpoot met doperwtjes wortel en Wrap kip madras. In de box hieronder bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Bejaarden: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Met behulp van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: School, werken, de fitness en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in De Wolden: wat moet ik kiezen?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in De Wolden dan zijn er in feite 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, prijzen, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in De Wolden? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-de-wolden

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel bieden we een verzameling landelijke bezorgers van warme maaltijden in De Wolden. Per leverancier doorzoek je eenvoudig uitleg over assortiment en het tarief. Klik op de button van een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder verstrekken we een opsomming van plaatselijke organisaties. Bijvoorbeeld slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook leveranciers in Hardenberg, Emmen en Meppel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
Stichting Maaltijdservice HoogeveenTormentil 127913 CGHollandscheveld
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
Overzicht met lokale leveranciers van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in De Wolden

Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in De Wolden. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in De Wolden zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree of Chili con carne met rijst-groenteschotel.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 100 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in De Wolden.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in De Wolden?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,00).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice De Wolden. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente De Wolden?
Op de website www.dewolden.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ruinerwold
 • Koekange
 • Veeningen
 • de Wijk
 • Kerkenveld
 • Linde
 • Drogteropslagen