Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Dronten

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Dronten? Via deze website bekijk je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder leggen we alles uit over de beschikbare type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Als laatste kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFlevoland
GemeenteDronten
PlaatsDronten
Postcode8251
Website gemeentewww.dronten.nl
kant-en-klaar-maaltijden-dronten

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Dronten?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals eten als: Gehakt in jus en Aardappelpuree. Hierna beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Ouderen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en vetarm, natriumarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, school, hobby’s en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Dronten: wat is het aanbod?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Dronten dan zijn er in feite drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met assortiment, tarieven, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Dronten? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. In de regel 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. De oplossing op het moment dat u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-dronten

Aanbod maaltijdservices vergelijken

Hierna bekijk je een overzicht met landelijke bedrijven voor warme maaltijden in Dronten. Per instantie bieden we details als het actuele aanbod en budget. Tik op de button van een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een database met gemeentelijke instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Raalte, Olst-Wijhe en Heerde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Coloriet – de RegenboogDe Oost 558251 CSDronten
Coloriet – De RegenboogDe Regenboog 1008254 ABDronten
Keurslager KlaverKempenaar 01 508242 BALelystad
Coloriet – de HovenHet Ravelijn 1818233 BKLelystad
Slagerij NorgOudestraat 2128261 CAKampen
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
IJsselheem – MargarethaBurgwal 458261 EPKampen
Leger des Heils Korps KampenBoven Nieuwstraat 338261 HAKampen
Keurslagerij KlaverHet Ruim 328251 ENDronten
De HerbergDe Oost 528251 CVDronten
Database met plaatselijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Dronten

Juist bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met bekende organisaties voor magnetronmaaltijden in Dronten. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Dronten aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Denk aan Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst of Kipsaté met bami goreng.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 750 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Dronten.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Dronten?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en toetje (vanaf €1,15).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice Dronten. Het gaat hier om grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Dronten?
Aan de hand van www.dronten.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Verder heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Swifterbant
 • Biddinghuizen