Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Olst-Wijhe

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Olst-Wijhe? Hieronder check je meer informatie. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer gaan we verder in op de diverse type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Als laatste kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsOlst-Wijhe
Postcode8131
Website gemeentewww.olst-wijhe.nl
kant-en-klaar-maaltijden-olst-wijhe

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Olst-Wijhe?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Stamppot koolraap met appel of Chili con carne met rijst-groenteschotel. In de volgende paragraaf tref je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren: 75-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Werk, school, sport en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Olst-Wijhe: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Olst-Wijhe dan heb je feitelijk drie varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, financiën, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Olst-Wijhe? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Erg handig wanneer u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-olst-wijhe

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling professionele bedrijven voor warme maaltijden in Olst-Wijhe. Per leverancier vind je relevante zaken zoals het huidige assortiment en het tarief. Klik op een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdservices van thuismaaltijden

Hierna vind je een opsomming van gemeentelijke instanties. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, slagerijen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Zwartewaterland, Nunspeet en Oldebroek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
Weergave met kleinschalige bezorgservices van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Olst-Wijhe

Juist bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote bedrijven voor magnetronmaaltijden in Olst-Wijhe. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Olst-Wijhe in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Het avondeten bestaat uit 3 componenten. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Donkey Kicks Chicken en Rundergehaktbal in jus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 110 – 125 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Olst-Wijhe.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Olst-Wijhe?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Olst-Wijhe. Voorbeelden zijn grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Olst-Wijhe?
Via de uitleg op www.olst-wijhe.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Marle
 • Welsum
 • Wijhe
 • Wesepe
 • Olst