Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Wesepe

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Wesepe? Op deze pagina bieden we tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor wie het geschikt is. Evenzeer vertellen we meer over de beschikbare type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsWesepe
Postcode8124
Website gemeentewww.olst-wijhe.nl
kant-en-klaar-maaltijden-wesepe

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Wesepe?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals maaltijden als: Oosterse zalm en/of Sukadelap, rode kool met appel, gekookte aard.. Hieronder benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, de sportschool en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Wesepe: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Wesepe dan bestaan er drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, tarieven, versheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Wesepe? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch als u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-wesepe

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het volgende schema bekijk je een weergave van populaire bezorgers van warme maaltijden in Wesepe. Per leverancier doorzoek je eenvoudig informatie als assortiment en vanafprijs. Kies een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van thuismaaltijden

In het schema hierna bekijk je een lijst met lokale maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, supermarkten, slagerijen. Op deze website vind je ook leveranciers in Mariënheem, Broekland en Nieuw Heeten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
Schema met lokale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Wesepe

Ook bedrijven en kantoren hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Organisaties laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Wesepe. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Wesepe specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Denk aan Ajam pangang met nasi goreng & Veget. pastaschotel, penne, gedroogde tomaten.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit doe je in circa 20 minuten op 100 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 12 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Wesepe.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Wesepe?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Wesepe. Dit zijn vaak professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Olst-Wijhe?
Door middel van www.olst-wijhe.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er mogelijkheden via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.