Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Wijhe

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Wijhe? Op deze pagina bieden we een uitgebreide beschrijving. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook vertellen we meer over de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsWijhe
Postcode8130
Website gemeentewww.olst-wijhe.nl
kant-en-klaar-maaltijden-wijhe

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Wijhe?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een verse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Rundersukade met vleesjus, stamppot hutspot of Vegetarische lasagna, spinazie. In het gedeelte hierna benoemen we diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, muziek en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Wijhe: hoe werkt dat?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Wijhe dan heb je feitelijk 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, budget, versheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Wijhe? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Erg handig wanneer u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-wijhe

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met erkende keukens voor warme maaltijden in Wijhe. Per leverancier doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Klik op de knop van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van thuismaaltijden

In het schema hieronder check je een overzicht met regionale leveranciers. Bijvoorbeeld zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, cateraars. Op deze website vind je ook leveranciers in Broekland, Heeten en Olst.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
Overzicht met lokale organisaties van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Wijhe

Ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met grote aanbieders van magnetronmaaltijden in Wijhe. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Wijhe zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een reguliere maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Zoals Zomerzuurkool met casselerrib en ananas & Kippenbout à la bonne femme.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Wijhe.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Wijhe?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,30) en toetje (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice Wijhe. We hebben het dan over professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Olst-Wijhe?
Aan de hand van www.olst-wijhe.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.