Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Olst

Zoek jij opties voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Olst? Aan de hand van deze site bieden we een uitgebreide beschrijving. We vertellen je wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder behandelen we ook de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar aanbieders vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsOlst
Postcode8121
Website gemeentewww.olst-wijhe.nl
kant-en-klaar-maaltijden-olst

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Voor wie is de maaltijdservice in Olst?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Linzensoep met bleekselderij en Pasta/tonijnschotel. In de volgende paragraaf lees je informatie over voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen te beschermen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, de sportschool en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Olst: welke zijn geschikt?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Olst dan bestaan er drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk soort gerecht heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, financiën, herkomst producten en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Olst? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaliter 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Een uitkomst wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-olst

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna vind je een opsomming van erkende bezorgers van warme maaltijden in Olst. Per leverancier check je relevante zaken zoals assortiment en het tarief. Druk op de knop van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale aanbieders van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna vind je een opsomming van lokaal georiënteerde maaltijdservices. Voorbeelden zijn zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, slagerijen. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Luttenberg, Mariënheem en Heeten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
Database met lokale aanbieders van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Olst

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met erkende aanbieders van magnetronmaaltijden in Olst. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Olst in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Stamppot spitskool met kaas of Een pizza hawai.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 600 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Olst.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Olst?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €5,75. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Olst. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Olst-Wijhe?
Op de website www.olst-wijhe.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.