Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Urk

Wil jij vandaag nog gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Urk? Middels onze site bekijk je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens gaan we verder in op de diverse type maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar aanbieders vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFlevoland
GemeenteUrk
PlaatsUrk
Postcode8321
Website gemeentewww.urk.nl
kant-en-klaar-maaltijden-urk

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Urk?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Rundergehakt, witlof, aardappelpuree en/of Groentensoep. In onderstaande tekst bekijk je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen: 70-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De etenswaren zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Urk: wat moet ik kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Urk dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over assortiment, financiën, versheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Urk? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeer geschikt indien u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-urk

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bieden we een weergave van professionele keukens voor warme maaltijden in Urk. Per bezorgservice verstrekken we uitleg over assortiment en het tarief. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van thuismaaltijden

In de volgende tabel bieden we een lijst met plaatselijke aanbieders. Dit kunnen zijn supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Heerde, Lelystad en Kampen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BrouwerDe Hofstee 48321 HGUrk
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
Keurslager PeesBreestraat 25b8316 ANMarknesse
SPAR Ten NapelGraaf Florislaan 348312 AXCreil
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
Slagerij BrouwerRansuil 558322 CPUrk
Keurslager MulderWeemstraat 618331 JASteenwijk
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
Talma – Het DokVlechttuinen 18322 BAUrk
Talma – HavenAnkerplaats 28321 RTUrk
Overzicht met lokaal georiënteerde aanbieders van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Urk

Met name ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Urk. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een verse en gezonde maaltijd gebruiken rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Urk aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent 3 aspecten. In de basis hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Zoals Lasagna bolognese of Creoolse visschotel met gekookte aardappelen.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Urk.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Urk?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,65. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice Urk. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Urk?
Op www.urk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.