Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Kampen

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Kampen? Via deze website tref je aanvullende details. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook behandelen we ook de aanwezige type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteKampen
PlaatsKampen
Postcode8261
Website gemeentewww.kampen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-kampen

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Kampen?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Kip in kerriesaus, doperwten, rijst en/of Kipstukjes in mosterdsaus. In de volgende paragraaf vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De producten zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan eiwitrijk, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en diabetes, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobby’s en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Kampen: hoe werkt dat?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Kampen dan zijn er in feite drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, onkosten, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Kampen? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal als u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-kampen

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna verstrekken we een verzameling professionele organisaties voor warme maaltijden in Kampen. Per instantie bieden we details als assortiment en de tarieven. Klik op de button van een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een opsomming van lokaal georiënteerde instellingen. Onder andere cateraars, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Olst-Wijhe, Epe en Lelystad.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij NorgOudestraat 2128261 CAKampen
IJsselheem – Restaurant de VijverhofVijverhof 198265 GJKampen
Coloriet – De RegenboogDe Regenboog 1008254 ABDronten
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
IJsselheem – Restaurant MyosotisEngelenbergplantsoen 38266 ABKampen
IJsselheem – De AmandelboomWederiklaan 28265 DCKampen
IJsselheem – MaarlenhofSlenkstaat 148271 TBIJsselmuiden
Restaurant de OaseKerkplein 38276AMZalk
Leger des Heils Korps KampenBoven Nieuwstraat 338261 HAKampen
IJsselheem – MargarethaBurgwal 458261 EPKampen
Database met lokale instellingen van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Kampen

Juist bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Kampen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Kampen normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Hongaarse goulash, doperwten, rijst & Chili con carne, gehakt, rijst.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 25 minuten op 125 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Kampen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Kampen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,45. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice Kampen. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Kampen?
Via de info op www.kampen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kamperveen
 • Grafhorst
 • Zalk
 • s-Heerenbroek
 • IJsselmuiden
 • Wilsum