Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Ooststellingwerf

Wil je alles weten over gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Ooststellingwerf? Op kantenklaarmaaltijden.com verstrekken we tips en adviezen. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook gaan we dieper in op de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
PlaatsOoststellingwerf
Postcode8431
Website gemeentewww.ooststellingwerf.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ooststellingwerf

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Ooststellingwerf?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Schelvis in Dijon-mosterdsaus en/of Gehakt in roomsaus. Hieronder benoemen we voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, sport en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Ooststellingwerf: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Ooststellingwerf dan heb je feitelijk 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, kosten, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Ooststellingwerf? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. De oplossing als u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-ooststellingwerf

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna tref je een weergave van erkende bezorgers van warme maaltijden in Ooststellingwerf. Per aanbieder verstrekken we uitleg over assortiment en de tarieven. Klik op de button van een bezorgservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van opwarmmaaltijden

Hierna bieden we een database met lokaal georiënteerde bedrijven. Bijvoorbeeld slagerijen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Kampen, Noordoostpolder en Steenwijkerland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Walvis maaltijdserviceServiceflat Oranjewoud 18443 ELHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Meriant Restaurant Anna SchotanusMarktweg 1048444 ACHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Overzicht met kleinschalige bezorgservices van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Ooststellingwerf

Juist bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met bekende leveranciers van magnetronmaaltijden in Ooststellingwerf. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Ooststellingwerf in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Nasi babi pangang & Pastaschotel van tortelline met kaasvulling.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 20 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 4 tot 8 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Ooststellingwerf.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Ooststellingwerf?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Ooststellingwerf. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Ooststellingwerf?
Op www.ooststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Appelscha
 • Donkerbroek
 • Waskemeer
 • Haulerwijk
 • Haule
 • Oosterwolde
 • Fochteloo
 • Ravenswoud
 • Langedijke
 • Elsloo
 • Makkinga
 • Nijeberkoop
 • Oldeberkoop