Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden De Fryske Marren

Zoek je een leverancier voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in De Fryske Marren? Aan de hand van deze site check je tips en adviezen. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens gaan we verder in op de beschikbare type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsDe Fryske Marren
Postcode8501
Website gemeentewww.defryskemarren.nl
kant-en-klaar-maaltijden-de-fryske-marren

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in De Fryske Marren?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Probeer onder andere: Braadworst in jus of Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do. In onderstaand blok check je enkele voorbeelden van groepen mensen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Mensen op leeftijd: Senioren die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en diabetes, vetarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Een drukke baan, de fitness en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in De Fryske Marren: welke zijn geschikt?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in De Fryske Marren dan bestaan er 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zo zijn voors en tegens. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, houdbaarheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in De Fryske Marren? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Dikwijls om de week afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. De oplossing wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-de-fryske-marren

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

Hierna check je een database met bekende leveranciers van warme maaltijden in De Fryske Marren. Per organisatie verstrekken we informatie als het actuele aanbod en de tarieven. Tik op de knop van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder check je een overzicht met lokale instanties. Onder andere slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Steenwijkerland, Weststellingwerf en Westerveld.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
BuurtzorgS. Hepkemalaan 20 228521 DHSint Nicolaasga
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Centrum DoniahiemStationsstraat 18521 JTSint Nicolaasga
Slagerij ‘t PleinBurgemeester Krijgerplein 68531 EALemmer
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Weergave met plaatselijke organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in De Fryske Marren

Ook bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok behandelen we diverse opties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in De Fryske Marren. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in De Fryske Marren de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je informatie over de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Onder andere Varkensvlees in red porksaus, mihoen goreng & Nasi babi ketjap.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in De Fryske Marren.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in De Fryske Marren?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice De Fryske Marren. We hebben het dan over grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente De Fryske Marren?
Via de info op www.defryskemarren.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kolderwolde
 • Oudega
 • Elahuizen
 • Oudemirdum
 • Bakhuizen
 • Mirns
 • Rijs
 • Harich
 • Nijemirdum
 • Sondel
 • Ruigahuizen
 • Wijckel
 • Balk
 • Sloten
 • Akmarijp
 • Terkaple
 • Echtenerbrug
 • Bantega
 • Echten
 • Oosterzee
 • Follega
 • Eesterga
 • Lemmer
 • Dijken
 • Legemeer
 • Boornzwaag
 • Langweer
 • Teroele
 • Idskenhuizen
 • Tjerkgaast
 • Scharsterbrug
 • Doniaga
 • Oldeouwer
 • Sint Nicolaasga
 • Ouwster-Nijega
 • Ouwsterhaule
 • Broek
 • Goingarijp
 • Delfstrahuizen
 • Rohel
 • Haskerhorne
 • Snikzwaag
 • Joure
 • Terherne
 • Vegelinsoord
 • Nijehaske
 • Oudehaske
 • Rotsterhaule
 • Sintjohannesga
 • Rotstergaast
 • Rottum