Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Westerveld

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Westerveld? Op deze pagina bekijk je alles wat je moet weten. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer gaan we dieper in op de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar organisaties vergelijken. Als laatste kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioDrenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsWesterveld
Postcode7981
Website gemeentewww.gemeentewesterveld.nl
kant-en-klaar-maaltijden-westerveld

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Westerveld?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Gepaneerde varkensschnitzel en Kalkoenmedaillons in saus. Hieronder benoemen we allerlei soorten groepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, de sportschool en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Westerveld: welke soorten zijn er?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Westerveld dan heb je drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, kosten, houdbaarheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Westerveld? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-westerveld

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

Hierna bieden we een lijst met landelijke bezorgers van warme maaltijden in Westerveld. Per bedrijf bieden we praktische info zoals het huidige assortiment en budget. Selecteer een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van bezorgmaaltijden

Hieronder bieden we een weergave van regionale leveranciers. Dit kunnen zijn zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, cateraars, supermarkten. Op deze site vind je ook aanbieders in Noordoostpolder, Urk en Weststellingwerf.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van DalenDorpsstraat 447971 CSHavelte
Thuiszorg GezelligRudolf Dieselstraat 98013 NJZwolle
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
HapjesgigantTelfordstraat 138013 RLZwolle
Gezond GemakAssendorperstraat 378012 DEZwolle
Keurslager van de WegPijmanstraat 218014 VBZwolle
Restaurant De Keuken van ZuidGelijkheid 18014 XCZwolle
Keurslagerij van der LaanBrink 227991 CHDwingeloo
Restaurant De WeyertWeverslaan 1a7991 BNDwingeloo
Tabel met plaatselijke instanties van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Westerveld

Ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Organisaties laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel werken ze samen met bekende bezorgers van magnetronmaaltijden in Westerveld. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Westerveld aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree of Groenteburger,bietjes,gebakkenaardappelen.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 550 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Westerveld.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Westerveld?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice Westerveld. Het betreft grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Westerveld?
Op www.gemeentewesterveld.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Oude Willem
 • Wateren
 • Zorgvlied
 • Boschoord
 • Doldersum
 • Nijensleek
 • Frederiksoord
 • Wilhelminaoord
 • Vledder
 • Wapserveen
 • Wittelte
 • Geeuwenbrug
 • Dieverbrug
 • Wapse
 • Diever
 • Uffelte
 • Havelterberg
 • Darp
 • Havelte
 • Ansen
 • Dwingeloo
 • Ruinen