Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Frederiksoord

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Frederiksoord? Hieronder tref je relevante info. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we verder in op de huidige gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteWesterveld
PlaatsFrederiksoord
Postcode8382
Website gemeentewww.gemeentewesterveld.nl
kant-en-klaar-maaltijden-frederiksoord

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Frederiksoord?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Pastaschotel met spinazie of Kipfilet in saus. In het gedeelte hierna tref je voorbeelden van doelgroepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren en ouderen: Senioren die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Frederiksoord: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Frederiksoord dan heb je eigenlijk drie keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, tarieven, bewaaradviezen en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Frederiksoord? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst als u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-frederiksoord

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna vind je een weergave van erkende leveranciers van warme maaltijden in Frederiksoord. Per bedrijf check je specificaties zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Kies een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een database met lokaal georiënteerde organisaties. Onder andere slagerijen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Oldemarkt, Ossenzijl en Paasloo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
Database met kleinschalige organisaties van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Frederiksoord

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok behandelen we diverse opties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Frederiksoord. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Frederiksoord aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Kippenbout à la bonne femme en Sukadelapje in jus.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Frederiksoord.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Frederiksoord?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Frederiksoord. Dit zijn vaak grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Westerveld?
Via www.gemeentewesterveld.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.