Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Tytsjerksteradiel

Zoek je een leverancier voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Tytsjerksteradiel? Aan de hand van deze site bieden we alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens gaan we dieper in op de diverse soorten gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsTytsjerksteradiel
Postcode9251
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-tytsjerksteradiel

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Tytsjerksteradiel?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Pittige Thaise soep en Lamscurry met sperziebonen, pikante cajun rijst. In onderstaande tekst tref je verschillende groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Dankzij speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: School, werken, muziek en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Tytsjerksteradiel: hoe werkt dat?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Tytsjerksteradiel dan zijn er in feite 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over aanbod, prijzen, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Tytsjerksteradiel? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Doorgaans 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Ideaal als u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-tytsjerksteradiel

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema tref je een weergave van professionele bedrijven voor warme maaltijden in Tytsjerksteradiel. Per bedrijf bekijk je uitleg over het actuele aanbod en een prijsindicatie. Druk op de button van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van senioren maaltijden

Hierna tref je een lijst met kleinschalige organisaties. Voorbeelden zijn stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Waadhoeke, Harlingen en Vlieland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Opsomming met lokale aanbieders van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Tytsjerksteradiel

Ook kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna vind je een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met populaire bedrijven voor magnetronmaaltijden in Tytsjerksteradiel. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Tytsjerksteradiel zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Denk aan Pastaschotel: kip met broccoli of Bruine bonen maaltijdsoep.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 12 minuten op 550 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Tytsjerksteradiel.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Tytsjerksteradiel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (gemiddeld €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Tytsjerksteradiel. Denk dan aan professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Tytsjerksteradiel?
Op de website www.tytsjerksteradiel.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ryptsjerk
 • Noardburgum
 • Jistrum
 • Eastermar
 • Sumar
 • Garyp
 • Earnewâld
 • Suwâld
 • Burgum
 • Hurdegaryp
 • Tytsjerk
 • Wyns
 • Gytsjerk
 • Oentsjerk
 • Mûnein
 • Aldtsjerk