Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Harlingen

Wil jij vandaag nog kant en klaar maaltijden bestellen in Harlingen? Op deze pagina check je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice precies is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens vertellen we meer over de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteHarlingen
PlaatsHarlingen
Postcode8861
Website gemeentewww.harlingen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-harlingen

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Harlingen?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Verse komkommersalade en/of Gebonden goulashsoep. In onderstaande tekst beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Studeren, de fitness en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Harlingen: waar kan ik uit kiezen?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Harlingen dan zijn er in feite 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Harlingen? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig wanneer u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-harlingen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder bieden we een lijst met professionele bedrijven voor warme maaltijden in Harlingen. Per bezorgservice bekijk je uitleg over assortiment en de prijzen. Tik op de knop van een maaltijdservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een database met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Denk dan aan stichtingen, slagerijen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook aanbieders in Westerveld, Heerenveen en Súdwest-Fryslân.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Weergave met lokale organisaties van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Harlingen

Ook zakelijke klanten bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende aanbieders van magnetronmaaltijden in Harlingen. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Harlingen aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een doorsnee-maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Zoals Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten & Babi ketjap, bami.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 5 tot 10 minuten op 550 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Harlingen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Harlingen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,10).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice Harlingen. Het betreft speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Harlingen?
Op de website www.harlingen.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wijnaldum
 • Midlum