Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Súdwest-Fryslân

Wil jij vandaag nog lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Súdwest-Fryslân? Op deze pagina lees je relevante info. We omschrijven precies wat een maaltijdservice inhoudt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij bespreken we de diverse soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsSúdwest-Fryslân
Postcode8601
Website gemeentewww.gemeentesudwestfryslan.nl
kant-en-klaar-maaltijden-sudwest-fryslan

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Súdwest-Fryslân?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Varkensvlees, sperziebonen, aardappelpuree en/of Risotto, bospaddestoelen. Hierna tref je diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen te beschermen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Studie, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Súdwest-Fryslân: welke zijn geschikt?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Súdwest-Fryslân dan zijn er in feite 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, tarieven, kwaliteit en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Súdwest-Fryslân? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-sudwest-fryslan

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna check je een verzameling grote bedrijven voor warme maaltijden in Súdwest-Fryslân. Per bedrijf check je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Klik op de button van een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder check je een database met regionale instanties. Dat zijn bijv. supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Heerenveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager ZijlstraScharnestraat 68601 BBSneek
Patyna Talma StateTollewei 338621 CXHeeg
SPAR FlapperSt. Odulphusstraat 188574 SVBakhuizen
Bos- en Meerzicht Woon- ZorgvoorzieningJan Schotanuswei 1028567 HHOudemirdum
Patyna Nij MarienackerMariënacker 18711 CBWorkum
Patyna TeatskehûsVitusdijk 28615 LMBlauwhuis
Keurslager van der MeerMerk 148711 CLWorkum
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
Dagwinkel AldegeaBreksdijk 448614 AXOudega
Antonius MaaltijdserviceBolswarderbaan 18601 ZKSneek
Overzicht met gemeentelijke bedrijven van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Súdwest-Fryslân

Ook bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in Súdwest-Fryslân. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Súdwest-Fryslân de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Denk aan Bami goreng met kipsaté en Twentse Humkes maaltijdsoep.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer een half uur op 125 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 12 minuten op 500 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Súdwest-Fryslân.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Súdwest-Fryslân?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,80. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,25. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en desserts (vanaf €1,00).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice Súdwest-Fryslân. Onder andere grootschalige keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Súdwest-Fryslân?
Op www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Raerd
 • Poppenwier
 • Tersoal
 • Easterwierrum
 • Hinnaard
 • Waaksens
 • Kimswerd
 • Arum
 • Lollum
 • Dedgum
 • Tjerkwerd
 • Breezanddijk
 • Nijland
 • Tjalhuizum
 • Folsgare
 • Wolsum
 • Nijhuizum
 • Koudum
 • Cornwerd
 • Makkum
 • Idsegahuizum
 • Piaam
 • Gaast
 • Allingawier
 • Exmorra
 • Ferwoude
 • Hieslum
 • Parrega
 • Wons
 • Schraard
 • Longerhouw
 • Schettens
 • Hichtum
 • Burgwerd
 • Witmarsum
 • Pingjum
 • Zurich
 • Kornwerderzand
 • Hartwerd
 • Hidaard
 • Reahûs
 • Itens
 • Easterein
 • Iens
 • Kûbaard
 • Wommels
 • It Heidenskip
 • Molkwerum
 • Warns
 • Stavoren
 • Hindeloopen
 • Workum
 • Bolsward
 • Greonterp
 • IJlst
 • Sibrandabuorren
 • Dearsum
 • Lytsewierrum
 • Rien
 • Wiuwert
 • Britswert
 • Boazum
 • Ysbrechtum
 • Tirns
 • Loënga
 • Scharnegoutum
 • Goënga
 • Gauw
 • Offingawier
 • Oppenhuizen
 • Uitwellingerga
 • Jutrijp
 • Hommerts
 • Heeg
 • Oosthem
 • Abbega
 • Westhem
 • Blauwhuis
 • Sandfirden
 • Idzega
 • Gaastmeer
 • Sneek
 • Hemelum
 • Ypecolsga
 • Indijk
 • Smallebrugge
 • Woudsend
 • Koufurderrige