Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Tytsjerk

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Tytsjerk? Aan de hand van deze site vind je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de verschillende gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsTytsjerk
Postcode9255
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-tytsjerk

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Tytsjerk?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Varkensvlees in red porksaus, mihoen goreng en Risotto, roomsaus boschampignons, kip. In het gedeelte hierna benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, de sportschool en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Tytsjerk: wat is het aanbod?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Tytsjerk dan zijn er drie alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft zo zijn voors en tegens. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, versheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Tytsjerk? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal 1 of 2 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. De oplossing indien u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-tytsjerk

Vergelijk diverse maaltijdservices

In de tabel hierna vind je een opsomming van grote aanbieders van warme maaltijden in Tytsjerk. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig details als het actuele aanbod en budget. Kies een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor thuismaaltijden

Hierna tref je een opsomming van gemeentelijke maaltijdservices. Dat zijn bijv. slagerijen, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Ureterp, Siegerswoude en Burgum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Opsomming met lokaal georiënteerde instanties van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Tytsjerk

Ook zakelijke klanten kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls is dit contractueel geregeld met populaire keukens voor magnetronmaaltijden in Tytsjerk. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd eten rond half 6 in de avond.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Tytsjerk in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Kipstukjes in mosterdsaus & Zalmfilet in mosterdsaus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Tytsjerk.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Tytsjerk?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (gemiddeld €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,25) en dessert (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice Tytsjerk. Onder andere professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Tytsjerksteradiel?
Op www.tytsjerksteradiel.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.