Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Ureterp

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor kant en klaar maaltijden bestellen in Ureterp? Via onze site bieden we alle belangrijke aspecten. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens leggen we alles uit over de huidige type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsUreterp
Postcode9247
Website gemeentewww.opsterland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ureterp

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Ureterp?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals eten als: Koolvis, broccoli, kruidenpuree en Knoflookgarnalen. In de box hieronder vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Senioren bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Studie, de fitness en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Ureterp: wat moet ik kiezen?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Ureterp dan heb je drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, prijzen, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Ureterp? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-ureterp

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna bekijk je een database met grote keukens voor warme maaltijden in Ureterp. Per organisatie bekijk je informatie als aanbod en de tarieven. Klik op de knop van een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van senioren maaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met kleinschalige bedrijven. Denk dan aan welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook organisaties in Wijnjewoude, Bakkeveen en Nij Beets.

LeverancierAdresPostcodePlaats
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
Weergave met plaatselijke maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Ureterp

Ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met grote leveranciers van magnetronmaaltijden in Ureterp. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Ureterp de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op het etiket vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Stukjes rundvlees in jus of Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Ureterp.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Ureterp?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice Ureterp. Voorbeelden zijn professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Daarnaast bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Opsterland?
Via de uitleg op www.opsterland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.