Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Wijnjewoude

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Wijnjewoude? Op deze pagina vind je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice precies is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook vertellen we meer over de beschikbare soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar voorzieningen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsWijnjewoude
Postcode9241
Website gemeentewww.opsterland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-wijnjewoude

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Wijnjewoude?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Surinaamse nasi met pittig gekruide drumstick & Couscous, kip, mergueze worst. In onderstaande tekst vind je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Via speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, sport en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Wijnjewoude: wat is het aanbod?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Wijnjewoude dan heb je feitelijk 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over aanbod, prijzen, smaak en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Wijnjewoude? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. De oplossing op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-wijnjewoude

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema vind je een verzameling professionele leveranciers van warme maaltijden in Wijnjewoude. Per organisatie bieden we praktische info zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Klik op de button van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instanties van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel tref je een database met plaatselijke instanties. Dat zijn bijv. zorginstellingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Rottevalle, Drachtstercompagnie en Surhuisterveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Overzicht met gemeentelijke bezorgservices van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Wijnjewoude

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter werken ze samen met bekende bezorgers van magnetronmaaltijden in Wijnjewoude. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Wijnjewoude in Nederland aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Denk aan Kabeljauw in kruidensaus en kip piri-piri, wokgroente, gebak. aardappelen.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Wijnjewoude.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Wijnjewoude?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice Wijnjewoude. Voorbeelden zijn grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Opsterland?
Via www.opsterland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.