Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Drachtstercompagnie

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Drachtstercompagnie? Via deze website tref je alle belangrijke aspecten. We vertellen je wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor wie het geschikt is. Tevens leggen we alles uit over de huidige maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsDrachtstercompagnie
Postcode9222
Website gemeentewww.smallingerland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-drachtstercompagnie

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Drachtstercompagnie?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Zoals gerechten als: Ajam pangang met nasi goreng of Zomerzuurkool met casselerrib en ananas. In de box hieronder check je meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Senioren bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: School, werken, hobby’s en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Drachtstercompagnie: wat moet ik kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Drachtstercompagnie dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type gerecht heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, kosten, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Drachtstercompagnie? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Ideaal in situatie waarbij u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-drachtstercompagnie

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema bekijk je een weergave van bekende leveranciers van warme maaltijden in Drachtstercompagnie. Per organisatie verstrekken we uitleg over het actuele aanbod en de tarieven. Klik op een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor senioren maaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een verzameling plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Onder andere welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, stichtingen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in De Veenhoop, Nijega en De Tike.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Schema met lokale instellingen van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Drachtstercompagnie

Met name ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand lichten we enkele situaties toe van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Organisaties laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote leveranciers van magnetronmaaltijden in Drachtstercompagnie. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Drachtstercompagnie aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Hazenpeper met spruitjes en wilde rijst of Gebakken aardappels.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Drachtstercompagnie.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Drachtstercompagnie?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,55) en toetje (vanaf €1,35).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice Drachtstercompagnie. Het gaat hier om grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Smallingerland?
Aan de hand van www.smallingerland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.