Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden De Tike

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in De Tike? Via onze site lees je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook leggen we alles uit over de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij zakelijke mogelijkheden bekijken. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsDe Tike
Postcode9219
Website gemeentewww.smallingerland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-de-tike

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in De Tike?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Asperge beenhamschotel met kip en/of Sukadelapje in jus. In onderstaande tekst bekijk je allerlei soorten groepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Werk, school, hobby’s en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in De Tike: hoe werkt dat?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in De Tike dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, financiën, smaak en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in De Tike? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Zeker praktisch in situatie waarbij u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-de-tike

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna check je een overzicht met bekende keukens voor warme maaltijden in De Tike. Per aanbieder tref je uitleg over het actuele aanbod en budget. Kies een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna tref je een lijst met gemeentelijke instanties. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook aanbieders in De Wilgen, Smalle Ee en Nijega.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Overzicht met lokale instellingen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in De Tike

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met bekende keukens voor magnetronmaaltijden in De Tike. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in De Tike aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een doorsnee-maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijv. Stoofpotje met peer rundvlees en puree & Djaza tajine Fruta Roz.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 650 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in De Tike.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in De Tike?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice De Tike. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Smallingerland?
Via www.smallingerland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.