Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Smallingerland

Opties achterhalen voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Smallingerland? Via deze website check je alles wat je moet weten. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij leggen we alles uit over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij zakelijke mogelijkheden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsSmallingerland
Postcode9203
Website gemeentewww.smallingerland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-smallingerland

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Smallingerland?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals maaltijden als: Macaroni bolognese schotel en/of Raapstelen stamppot. In onderstaand blok beschrijven we heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren: Senioren krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Geholpen door deze senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zijn erg voedzaam, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, school en sport moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, sport en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Smallingerland: waar kan ik uit kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Smallingerland dan heb je eigenlijk drie varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, financiën, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Smallingerland? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Vaak 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal op het moment dat het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-smallingerland

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een weergave van grote keukens voor warme maaltijden in Smallingerland. Per bedrijf bieden we relevante zaken zoals aanbod en de kosten. Druk op de button van een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdservices van senioren maaltijden

In onderstaand schema bieden we een database met regionale maaltijdservices. Dat zijn bijv. stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Leeuwarden, Tytsjerksteradiel en Ameland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De WarrenhoveDe Warren 89203 HTDrachten
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
Schema met plaatselijke bezorgservices van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Smallingerland

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand behandelen we diverse opties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Smallingerland. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Smallingerland in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op de omdoos staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Bloemkool met rundvlees schotel of Erwtensoep met rookworst.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 20 minuten op 110 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 500 – 650 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Smallingerland.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Smallingerland?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en nagerecht (vanaf €1,45).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice Smallingerland. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Smallingerland?
Op www.smallingerland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Veenhoop
 • Nijega
 • Opeinde
 • De Tike
 • Rottevalle
 • Drachtstercompagnie
 • Houtigehage
 • Drachten
 • Kortehemmen
 • Boornbergum
 • De Wilgen
 • Smalle Ee
 • Goëngahuizen