Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Leeuwarden

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Leeuwarden? Via onze site verstrekken we meer informatie. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Eveneens gaan we verder in op de diverse type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsLeeuwarden
Postcode8911
Website gemeentewww.leeuwarden.nl
kant-en-klaar-maaltijden-leeuwarden

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wat biedt de maaltijdservice in Leeuwarden?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Babi ketjap, mihoen goreng of Kip tikka massala, basmatirijst. In de box hieronder benoemen we diverse groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Dankzij speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, hobby’s en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Leeuwarden: wat moet ik kiezen?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Leeuwarden dan zijn er in feite drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: assortiment, budget, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Leeuwarden? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Een uitkomst wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-leeuwarden

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bieden we een weergave van grote keukens voor warme maaltijden in Leeuwarden. Per bedrijf bieden we praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Tik op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van senioren maaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een verzameling lokale maaltijdservices. Denk dan aan zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Súdwest-Fryslân, Waadhoeke en Terschelling.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
Palet – DrenningahofHearewei 839035 EKDronryp
Palet – Nij StatelânNijlan 259036 JLMenaam
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Opsomming met gemeentelijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Leeuwarden

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand lichten we enkele situaties toe van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak hebben ze een overeenkomst met professionele leveranciers van magnetronmaaltijden in Leeuwarden. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Leeuwarden aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix en Veget. pastaschotel, penne, gedroogde tomaten.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Leeuwarden.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Leeuwarden?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke service werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,55. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,95. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice Leeuwarden. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Leeuwarden?
Via www.leeuwarden.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Teerns
 • Hempens
 • Swichum
 • Wirdum
 • Wytgaard
 • Lekkum
 • Miedum
 • Snakkerburen
 • Goutum
 • Koarnjum
 • Jelsum
 • Alde Leie
 • Stiens
 • Feinsum
 • Hijum
 • Britsum
 • Bears
 • Jellum
 • Hilaard
 • Reduzum
 • Friens
 • Jirnsum
 • Mantgum
 • Jorwert
 • Weidum
 • Grou
 • Warten
 • Warstiens
 • Wergea
 • Eagum
 • Idaerd
 • Húns
 • Leons
 • Baard
 • Easterlittens