Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Opeinde

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Opeinde? Via deze website verstrekken we aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook vertellen we meer over de actuele soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsOpeinde
Postcode9218
Website gemeentewww.smallingerland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-opeinde

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Opeinde?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Kippensoep met vermicelli en/of Nasi goreng, quorn, satésaus. Hierna tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en vetarm, natriumarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Studie, de fitness en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Opeinde: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Opeinde dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. We vertellen je hieronder meer over assortiment, onkosten, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Opeinde? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt wanneer het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-opeinde

Vergelijk verschillende maaltijdservices

Hieronder verstrekken we een verzameling grote keukens voor warme maaltijden in Opeinde. Per leverancier vind je details als aanbod en de prijzen. Klik op de button van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna bekijk je een overzicht met lokale instanties. Dit kunnen zijn slagerijen, stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Boornbergum, De Wilgen en De Veenhoop.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Weergave met regionale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Opeinde

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Organisaties laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met landelijke organisaties voor magnetronmaaltijden in Opeinde. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Opeinde normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. O.a. Nasi goreng, quorn, satésaus of Stroganoff du chef.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Opeinde.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Opeinde?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke service heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice Opeinde. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Smallingerland?
Door middel van www.smallingerland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.