Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Rottevalle

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Rottevalle? Via deze website verstrekken we relevante info. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice precies is, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij bespreken we de diverse gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsRottevalle
Postcode9221
Website gemeentewww.smallingerland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-rottevalle

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Rottevalle?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Aardappelpannenkoeken & Koolvis, broccoli, kruidenpuree. In onderstaande tekst lees je informatie over voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Werk, school, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Rottevalle: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Rottevalle dan heb je 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, prijs, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Rottevalle? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Zeker praktisch indien u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-rottevalle

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van erkende bedrijven voor warme maaltijden in Rottevalle. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Klik op een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdservices van thuismaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling gemeentelijke instanties. Voorbeelden zijn cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Smalle Ee, De Veenhoop en Opeinde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Database met kleinschalige bezorgservices van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Rottevalle

Ook bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze een overeenkomst met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Rottevalle. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Rottevalle in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Stamppot Hete bliksem met stroop of Koninginnesoep met kip.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 25 minuten op 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Rottevalle.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Rottevalle?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast is er de maaltijdservice Rottevalle. Denk dan aan grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Smallingerland?
Via de uitleg op www.smallingerland.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.