Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Surhuisterveen

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Surhuisterveen? Via onze site lees je tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer behandelen we ook de actuele maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij informeren naar zakelijke oplossing. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsSurhuisterveen
Postcode9231
Website gemeentewww.achtkarspelen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-surhuisterveen

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Voor wie is de maaltijdservice in Surhuisterveen?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Volkoren penne carbonara schotel & Kip, worteltjes, aardappelpuree. In het gedeelte hierna bekijk je heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, hobbies en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Surhuisterveen: wat moet ik kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Surhuisterveen dan bestaan er 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, kosten, smaak en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Surhuisterveen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Zeker praktisch indien u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-surhuisterveen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder vind je een verzameling grote bedrijven voor warme maaltijden in Surhuisterveen. Per instantie vind je relevante zaken zoals het actuele aanbod en het tarief. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor bezorgmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met lokale instanties. Dit kunnen zijn zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, slagerijen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Opeinde, De Tike en Drachtstercompagnie.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Weergave met plaatselijke instanties van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Surhuisterveen

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal is dit contractueel geregeld met erkende aanbieders van magnetronmaaltijden in Surhuisterveen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen rond half 6 in de avond.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Surhuisterveen de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. O.a. Spareribs met patat en salade en Rundersaucijs in jus.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 550 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Surhuisterveen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Surhuisterveen?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice Surhuisterveen. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Achtkarspelen?
Aan de hand van www.achtkarspelen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder bestaan er andere regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.