Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Achtkarspelen

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Achtkarspelen? Via onze site bekijk je alles wat je moet weten. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer bespreken we de huidige gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsAchtkarspelen
Postcode9285
Website gemeentewww.grootegast.nl
kant-en-klaar-maaltijden-achtkarspelen

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Achtkarspelen?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Aspergesoep vg of Groentensoep. In het gedeelte hierna bekijk je diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Ouderen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: School, werken, de fitness en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Achtkarspelen: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Achtkarspelen dan heb je drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, kosten, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Achtkarspelen? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt als zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-achtkarspelen

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna vind je een opsomming van grote bezorgers van warme maaltijden in Achtkarspelen. Per bezorgservice tref je uitleg over het type maaltijden en de tarieven. Klik op de button van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel vind je een verzameling plaatselijke maaltijdservices. Onder andere stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Pekela, Oldambt en Groningen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Weergave met regionale bezorgservices van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Achtkarspelen

Ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Achtkarspelen. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Achtkarspelen zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Zoals Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi of Andijviestamppot, speklapje.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa een half uur op 110 – 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Achtkarspelen.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Achtkarspelen?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice Achtkarspelen. Dit zijn vaak grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Achtkarspelen?
Op www.grootegast.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Stroobos
 • Gerkesklooster
 • Harkema
 • Surhuizum
 • Augustinusga
 • Buitenpost
 • Twijzel
 • Twijzelerheide
 • Kootstertille
 • Drogeham
 • Surhuisterveen
 • Boelenslaan