Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Oldambt

Zoek jij opties voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Oldambt? Via onze site vind je meer informatie. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij bespreken we de actuele maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar instellingen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteOldambt
PlaatsOldambt
Postcode9671
Website gemeentewww.gemeente-oldambt.nl
kant-en-klaar-maaltijden-oldambt

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Oldambt?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals maaltijden als: Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree of Pannenkoeken met appelvulling. In onderstaand blok bekijk je heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Studie, muziek en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Oldambt: wat moet ik kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Oldambt dan heb je 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over assortiment, tarieven, kwaliteit en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Oldambt? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeer geschikt als het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-oldambt

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder vind je een opsomming van bekende aanbieders van warme maaltijden in Oldambt. Per organisatie vind je details als assortiment en vanafprijs. Kies een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een verzameling plaatselijke instanties. Onder andere welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, zorginstellingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Stadskanaal, Borger-Odoorn en Veendam.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
Weergave met plaatselijke maaltijdservices van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Oldambt

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in Oldambt. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Oldambt aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een reguliere maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Kippenbout à la bonne femme en Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je plaatst de maaltijd ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Oldambt.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Oldambt?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Oldambt. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oldambt?
Via www.gemeente-oldambt.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er mogelijkheden via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • t Waar
 • Nieuw Scheemda
 • Nieuwolda
 • Drieborg
 • Oudezijl
 • Bad Nieuweschans
 • Winschoten
 • Heiligerlee
 • Westerlee
 • Scheemda
 • Midwolda
 • Oostwold
 • Finsterwolde
 • Blauwestad
 • Beerta
 • Nieuw Beerta