Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Nieuw Scheemda

Wil jij vandaag nog gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Nieuw Scheemda? Aan de hand van deze site bekijk je een uitgebreide beschrijving. We vertellen je wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens vertellen we meer over de aanwezige maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteOldambt
PlaatsNieuw Scheemda
Postcode9943
Website gemeentewww.gemeente-oldambt.nl
kant-en-klaar-maaltijden-nieuw-scheemda

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Nieuw Scheemda?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals eten als: Rookworst met stamppot zuurkool of Kreeftensoep. In het gedeelte hierna beschrijven we allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen: 70-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, sport en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Nieuw Scheemda: hoe werkt dat?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Nieuw Scheemda dan heb je feitelijk 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, financiën, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Nieuw Scheemda? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. De oplossing als het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-nieuw-scheemda

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling bekende keukens voor warme maaltijden in Nieuw Scheemda. Per leverancier check je uitleg over aanbod en een prijsindicatie. Klik op de button van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van thuismaaltijden

Hieronder verstrekken we een weergave van plaatselijke instellingen. Dat zijn bijv. stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Startenhuizen, Farmsum en Tjuchem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Overzicht met regionale instanties van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Nieuw Scheemda

Ook kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop lichten we enkele situaties toe van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Nieuw Scheemda. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Nieuw Scheemda aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. O.a. Braadworst in jus en Omelet in saus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Nieuw Scheemda.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Nieuw Scheemda?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,25. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Nieuw Scheemda. Het gaat hier om grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Oldambt?
Door middel van www.gemeente-oldambt.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.