Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Startenhuizen

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Startenhuizen? Via deze website tref je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens leggen we alles uit over de aanwezige type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteLoppersum
PlaatsStartenhuizen
Postcode9924
Website gemeentewww.loppersum.nl
kant-en-klaar-maaltijden-startenhuizen

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Startenhuizen?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Hazenpeper met spruitjes en wilde rijst en Bami, quorn, satésaus. In de volgende paragraaf beschrijven we allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Dankzij speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en vetarm, natriumarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Een drukke baan, hobbies en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Startenhuizen: welke soorten zijn er?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Startenhuizen dan heb je feitelijk drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, onkosten, versheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Startenhuizen? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-startenhuizen

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een verzameling landelijke leveranciers van warme maaltijden in Startenhuizen. Per bedrijf tref je specificaties zoals het type maaltijden en budget. Selecteer een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een overzicht met lokale maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, supermarkten, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Wirdum, Garrelsweer en Westeremden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Overzicht met plaatselijke organisaties van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Startenhuizen

Ook bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende aanbieders van magnetronmaaltijden in Startenhuizen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kinderen kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Startenhuizen specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen & Sperziebonen.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Startenhuizen.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Startenhuizen?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €0,90).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast is er de maaltijdservice Startenhuizen. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Loppersum?
Via de info op www.loppersum.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.