Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Veendam

Opties achterhalen voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Veendam? Via deze website bieden we een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer leggen we alles uit over de verschillende gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook instellingen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je informeren naar zakelijke oplossing. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGroningen
GemeenteVeendam
PlaatsVeendam
Postcode9641
Website gemeentewww.veendam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-veendam

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Veendam?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst & Hutspot, hachee. In onderstaand blok check je diverse groepen mensen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Ouderen / senioren: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Geholpen door deze senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Werk, hobbies en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Veendam: welke zijn geschikt?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Veendam dan zijn er in feite 3 opties: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aanbod, budget, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Veendam? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans om de week afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch wanneer u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-veendam

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema bieden we een verzameling landelijke bedrijven voor warme maaltijden in Veendam. Per bedrijf verstrekken we relevante zaken zoals assortiment en een prijsindicatie. Klik op de button van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna tref je een opsomming van gemeentelijke bezorgservices. Denk dan aan slagerijen, cateraars, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant La VacheMuseumplein 29641 ADVeendam
Maaltijdservice de LangeleegteKorte Leegte 7a9641 PAVeendam
Catering PerdokBeneluxweg 179636 HVZuidbroek
TSN ThuiszorgEuropaweg 2D9636 HTZuidbroek
Brasseries – Zorggroep GroningenBorgerspark 29642 LNVeendam
Huize FranciscusPrins Bernhardlaan 569641 LWVeendam
Tafeltje Dekje de Lange LeegteOostlaan 309642 PVVeendam
TSN ThuiszorgSteenstraat 109646 BAVeendam
BuurtzorgPieter Sneeuwplein 129641 KAVeendam
Keurslager WestermanPromenadepad 799641 DCVeendam
Schema met kleinschalige leveranciers van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Veendam

Ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we diverse opties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Veendam. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Veendam zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Zoals Tagliatelleschotel met kip en Runderragout, bloemkool, gekookte aardappelen.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Veendam.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Veendam?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,65. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,00. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice Veendam. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Veendam?
Aan de hand van www.veendam.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Borgercompagnie
 • Wildervank