Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Borger-Odoorn

Zoek je een leverancier voor kant en klaar maaltijden bestellen in Borger-Odoorn? Via deze website bekijk je een uitgebreide beschrijving. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Eveneens gaan we dieper in op de verschillende gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsBorger-Odoorn
Postcode7875
Website gemeentewww.borger-odoorn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-borger-odoorn

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Borger-Odoorn?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Probeer onder andere: Stukjes rundvlees in saus en Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree. In het gedeelte hierna check je verschillende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Senioren: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, sport en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Borger-Odoorn: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Borger-Odoorn dan zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, prijzen, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Borger-Odoorn? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Doorgaans per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Zeer geschikt op het moment dat u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-borger-odoorn

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema tref je een database met professionele leveranciers van warme maaltijden in Borger-Odoorn. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig informatie als assortiment en de prijzen. Druk op de button van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van bezorgmaaltijden

In het schema hierna bieden we een weergave van plaatselijke bedrijven. Dat zijn bijv. stichtingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR PaterHoofdstraat 497875 ABExloo
Keurslager JellemaVan Echtenstraat 47891 LMKlazienaveen
Stichting Tafeltje Dek JeLiniekampen 327873 BTOdoorn
SPAR MaaltijdserviceBurg. de Kockstraat 617861 ABOosterhesselen
BuurtzorgKoriander 13 A-F7892 AAKlazienaveen
BuurtzorgKerklaan 177887 ATErica
BuurtzorgEemslandweg 707894 ADZwartemeer
SPAR KroezeKlemstrook 2a7894 CNZwartemeer
Maaltijdservice EmmenBoekweitveld 1207885 BNNieuw-Dordrecht
BuurtzorgZuiderhoofdstraat 107875 BXExloo
Database met regionale instellingen van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Borger-Odoorn

Ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met erkende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Borger-Odoorn. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Borger-Odoorn specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Champignonsoep met rundvlees & Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 20 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 5 – 12 minuten op 500 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Borger-Odoorn.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Borger-Odoorn?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en dessert (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Borger-Odoorn. Onder andere professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Borger-Odoorn?
Op www.borger-odoorn.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Zandberg
 • 2e Exloërmond
 • 1e Exloërmond
 • Exloërveen
 • Bronneger
 • Buinen
 • Borger
 • Drouwen
 • Westdorp
 • Ellertshaar
 • Ees
 • Eesergroen
 • Nieuw-Buinen
 • Drouwenermond
 • Buinerveen
 • Drouwenerveen
 • Bronnegerveen
 • 2e Valthermond
 • Valthermond
 • Exloo
 • Odoornerveen
 • Odoorn
 • Valthe
 • Klijndijk
 • Eeserveen