Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden 1e Exloërmond

Wil je alles weten over lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in 1e Exloërmond? Via onze site tref je meer informatie. We omschrijven precies wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Ook vertellen we meer over de diverse type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Plaats1e Exloërmond
Postcode9573
Website gemeentewww.borger-odoorn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-1e-exloermond

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in 1e Exloërmond?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals gerechten als: Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst en Boe­ren­kool­stoof met ei. In het gedeelte hierna benoemen we voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Bejaarden: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De menu’s zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: School, werken, de sportschool en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in 1e Exloërmond: wat moet ik kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in 1e Exloërmond dan zijn er in feite drie opties: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, prijzen, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in 1e Exloërmond? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig indien u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-1e-exloermond

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van grote leveranciers van warme maaltijden in 1e Exloërmond. Per bezorgservice check je praktische info zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van bezorgmaaltijden

Hierna check je een weergave van plaatselijke bedrijven. Dat zijn bijv. cateraars, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook aanbieders in Ter Apel, Ter Apelkanaal en Veelerveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Weergave met regionale bezorgservices van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in 1e Exloërmond

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met bekende bezorgers van magnetronmaaltijden in 1e Exloërmond. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in 1e Exloërmond zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Zalm in dillesaus of Macaroni-gehakt schotel.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 100 – 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in 1e Exloërmond.

Wat kost een bezorgmaaltijd in 1e Exloërmond?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice 1e Exloërmond. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Borger-Odoorn?
Op de website www.borger-odoorn.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.