Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Tynaarlo

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Tynaarlo? Middels onze site check je alles wat je moet weten. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice inhoudt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook bespreken we de aanwezige maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsTynaarlo
Postcode9481
Website gemeentewww.tynaarlo.nl
kant-en-klaar-maaltijden-tynaarlo

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Tynaarlo?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Zoals maaltijden als: Kipsaté met nasi goreng en/of Koninginnesoep met kip. In het gedeelte hierna benoemen we voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Bejaarden: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn gemalen, glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Studeren, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Tynaarlo: wat zijn de mogelijkheden?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Tynaarlo dan heb je feitelijk 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, onkosten, herkomst producten en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Tynaarlo? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing als u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-tynaarlo

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bekijk je een overzicht met bekende organisaties voor warme maaltijden in Tynaarlo. Per aanbieder verstrekken we uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Klik op de knop van een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van kleinschalige organisaties. Voorbeelden zijn supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Dantumadiel, Noordenveld en Midden-Drenthe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
BCM OuderenzorgWiekedreef 29501 EAStadskanaal
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
TSN ThuiszorgBlokwieke 49501 EXStadskanaal
Keurslager KleinHoofdstraat 379501 CMStadskanaal
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Schema met kleinschalige instanties van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Tynaarlo

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentra (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze een overeenkomst met bekende aanbieders van magnetronmaaltijden in Tynaarlo. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Tynaarlo in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijv. Pannenkoeken met appelvulling of Bami babi pangang.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 35 minuten op 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Tynaarlo.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Tynaarlo?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,60. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Tynaarlo. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Tynaarlo?
Via de uitleg op www.tynaarlo.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Eelde
 • Paterswolde
 • Eelderwolde
 • Donderen
 • Zeijen
 • De Punt
 • Yde
 • Winde
 • Bunne
 • Zuidlaren
 • De Groeve
 • Zuidlaarderveen
 • Midlaren
 • Vries
 • Zeegse
 • Taarlo