Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Dantumadiel

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Dantumadiel? Via onze site tref je meer informatie. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice is, en voor wie het geschikt is. Verder gaan we verder in op de actuele type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsDantumadiel
Postcode9104
Website gemeentewww.dantumadeel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-dantumadiel

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Dantumadiel?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals eten als: Kip tikka masala, witte rijst, doperwten of Kaaskroketjes. Hieronder beschrijven we verschillende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en diabetes, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Studie, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Dantumadiel: hoe werkt dat?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Dantumadiel dan heb je eigenlijk 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, prijzen, versheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Dantumadiel? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. De oplossing in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-dantumadiel

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een overzicht met grote bedrijven voor warme maaltijden in Dantumadiel. Per bezorgservice bieden we specificaties zoals aanbod en de prijzen. Tik op de button van een bedrijf om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale aanbieders van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna vind je een database met kleinschalige leveranciers. Dit kunnen zijn stichtingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Noardeast-Fryslân, Ameland en Smallingerland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Groenteman Wiebe En Betty VisserConradi-Veenlandstrjitte 189104 BNDamwâld
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
SPAR BoonstraLiudgerleane 19101 WDDokkum
BuurtzorgBetterwird 349101 PBDokkum
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
Riska warme maaltijd serviceEintemastrjitte 89104 EWDamwâld
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
Overzicht met regionale organisaties van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Dantumadiel

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel werken ze samen met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Dantumadiel. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Dantumadiel de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Zoals Tomatensoep met balletjes en Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer een half uur op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 500 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Dantumadiel.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Dantumadiel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,70. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €1,50).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice Dantumadiel. Het betreft professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Dantumadiel?
Via de uitleg op www.dantumadeel.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Feanwâlden
 • De Westereen
 • Broeksterwâld
 • De Falom
 • Wâlterswâld
 • Driezum
 • Damwâld
 • Rinsumageast
 • Sibrandahûs
 • Readtsjerk