Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Noardeast-Fryslân

Wil jij vandaag nog kant en klaar maaltijden bestellen in Noardeast-Fryslân? Hieronder tref je alles wat je moet weten. We leggen je uit wat een maaltijdservice inhoudt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer leggen we alles uit over de beschikbare gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsNoardeast-Fryslân
Postcode9290
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
kant-en-klaar-maaltijden-noordoost-friesland

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Noardeast-Fryslân?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een verse kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Kipstoverij met spekjes en rucolastamppot en Spaghetti Bolognese, kaas. In de box hieronder lees je informatie over voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren: 70-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, hobby’s en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Noardeast-Fryslân: waar kan ik uit kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Noardeast-Fryslân dan heb je eigenlijk 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, financiën, versheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Noardeast-Fryslân? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-noordoost-friesland

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder verstrekken we een weergave van professionele bedrijven voor warme maaltijden in Noardeast-Fryslân. Per instantie vind je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Selecteer een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een database met regionale leveranciers. Bijvoorbeeld zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Harlingen, Terschelling en Leeuwarden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
Database met kleinschalige organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Noardeast-Fryslân

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met grote keukens voor magnetronmaaltijden in Noardeast-Fryslân. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kinderen kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Noardeast-Fryslân normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Het avondeten kent 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. O.a. Oosterse zalm of Heldere uiensoep.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 30 minuten op 100 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Noardeast-Fryslân.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Noardeast-Fryslân?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,85. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en desserts (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice Noardeast-Fryslân. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Noardeast-Fryslân?
Door middel van www.noardeast-fryslan.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Burum
 • Warfstermolen
 • Munnekezijl
 • Kollumerpomp
 • Oudwoude
 • Westergeest
 • Veenklooster
 • Triemen
 • Kollumerzwaag
 • Zwagerbosch
 • Kollum
 • Augsbuurt
 • Reitsum
 • Lichtaard
 • Jislum
 • Wânswert
 • Raard
 • Bornwird
 • Blije
 • Ferwert
 • Hegebeintum
 • Ginnum
 • Moddergat
 • Hantumhuizen
 • Ternaard
 • Hantumeruitburen
 • Hantum
 • Hiaure
 • Holwerd
 • Waaxens
 • Brantgum
 • Foudgum
 • Oostrum
 • Ee
 • Engwierum
 • Anjum
 • Lioessens
 • Morra
 • Paesens
 • Oosternijkerk
 • Niawier
 • Wierum
 • Jannum
 • Burdaard
 • Aalsum
 • Wetsens
 • Metslawier
 • Jouswier
 • Dokkum
 • Hallum
 • Marrum