Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Assen

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Assen? Middels onze site vind je aanvullende details. We vertellen je wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook gaan we dieper in op de diverse gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje voorzieningen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteAssen
PlaatsAssen
Postcode9401
Website gemeentewww.assen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-assen

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Assen?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Wisselmenu Asperge Brabanconne & Penne pesto, kip, groene groenten. Hieronder check je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Geholpen door deze senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobby’s en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Assen: welke zijn geschikt?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Assen dan zijn er in feite drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Assen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk om de week afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-assen

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema bieden we een weergave van grote keukens voor warme maaltijden in Assen. Per instantie vind je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Druk op de button van een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van opwarmmaaltijden

Hierna bekijk je een weergave van plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, cateraars. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Schiermonnikoog, Smallingerland en Dantumadiel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Kemkers Groente en FruitKleuvenstee 319403 LTAssen
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Tafelgenot Maaltijdservice AssenHophullen 19403 WNAssen
Zorggroep DrentheIndustrieweg 159402 NPAssen
Restaurant Eten Bij De BurenVredeveldseweg 759404 CCAssen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Icare – BoshofBeilerstraat 389401 PMAssen
Slagerij MagerKoopmansplein 169401 ELAssen
Weergave met kleinschalige bezorgservices van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Assen

Met name ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna vind je een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Assen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Assen de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op het etiket staat meestal een tabel met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Macaronischotel bolognese en Zomerzuurkool met casselerrib.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 125 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Assen.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Assen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,75. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €0,95).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder is er de maaltijdservice Assen. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Assen?
Op de website www.assen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook bestaan er andere regelingen via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Rhee
 • Ter Aard
 • Zeijerveen
 • Zeijerveld
 • Ubbena
 • Loon