Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Schiermonnikoog

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor kant en klaar maaltijden bestellen in Schiermonnikoog? Via onze site bekijk je meer informatie. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij leggen we alles uit over de actuele maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar voorzieningen vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
PlaatsSchiermonnikoog
Postcode9166
Website gemeentewww.schiermonnikoog.nl
kant-en-klaar-maaltijden-schiermonnikoog

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Schiermonnikoog?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Gepaneerde Alaska-koolvis en/of Rode bieten met een speklap en jus. Hierna check je diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en vegetarisch, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Werk, hobbies en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Schiermonnikoog: wat is het aanbod?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Schiermonnikoog dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, financiën, bewaaradviezen en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Schiermonnikoog? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel om de week aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Een uitkomst op het moment dat het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-schiermonnikoog

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het volgende schema bekijk je een opsomming van professionele bezorgers van warme maaltijden in Schiermonnikoog. Per leverancier check je uitleg over aantal maaltijden en het tarief. Klik op de knop van een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder tref je een weergave van lokale maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn slagerijen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Vlieland, Leeuwarden en Noardeast-Fryslân.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
Pluz Zorg maaltijdserviceZonnedauw 79202 PEDrachten
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
Alphenaar de GroentespecialistZuidkade 339203 CMDrachten
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
Keurslager StornebrinkZuidkade 349203 CMDrachten
ComfortzorgZuidkade 889203 CPDrachten
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
Schema met lokaal georiënteerde bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Schiermonnikoog

Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Schiermonnikoog. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Schiermonnikoog normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Denk aan Gebakken krieltjes of Stamppot witte kool/appel/kerrie met slavink.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Schiermonnikoog.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Schiermonnikoog?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke service werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice Schiermonnikoog. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Schiermonnikoog?
Op de website www.schiermonnikoog.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.