Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Vlieland

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Vlieland? Hieronder lees je aanvullende details. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice precies is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook bespreken we de actuele soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteVlieland
PlaatsVlieland
Postcode8899
Website gemeentewww.vlieland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-vlieland

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Vlieland?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals gerechten als: Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree of Varkensvlees, sperziebonen, aardappelpuree. In onderstaande tekst tref je heel uiteenlopende groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Bejaarden: 75-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Vlieland: hoe werkt dat?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Vlieland dan bestaan er 3 alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met assortiment, tarieven, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Vlieland? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. De oplossing op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-vlieland

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder check je een lijst met grote bedrijven voor warme maaltijden in Vlieland. Per bedrijf vind je uitleg over aantal maaltijden en de kosten. Tik op de knop van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van thuismaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met lokaal georiënteerde leveranciers. Denk dan aan supermarkten, zorginstellingen, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook leveranciers in De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân en Harlingen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Opsomming met lokaal georiënteerde instanties van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Vlieland

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Vlieland. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Vlieland de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Kipfilet in piri piri saus en Kip pilav met perzik, kruidenrijst met doperwten.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 12 minuten op 550 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Vlieland.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Vlieland?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,55. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,65) en toetje (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice Vlieland. We hebben het dan over professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Vlieland?
Via de uitleg op www.vlieland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.