Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Loon

Wil je gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Loon? Op deze pagina bieden we alles wat je moet weten. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice is, en voor wie het geschikt is. Ook behandelen we ook de diverse maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteAssen
PlaatsLoon
Postcode9409
Website gemeentewww.assen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-loon

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wat biedt de maaltijdservice in Loon?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Rode bieten met een speklap en jus en/of Varkensprocureur in jus. In de volgende paragraaf check je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Aan de hand van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobby’s en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Loon: welke zijn geschikt?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Loon dan zijn er drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, onkosten, herkomst producten en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Loon? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Ideaal indien u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-loon

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

Hieronder bieden we een database met populaire keukens voor warme maaltijden in Loon. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Klik op de button van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna bieden we een opsomming van kleinschalige maaltijdservices. Voorbeelden zijn cateraars, slagerijen, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Marum, Nuis en Jonkersvaart.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BatingScharmbarg 1199407 ECAssen
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Restaurant Eten Bij De BurenVredeveldseweg 759404 CCAssen
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Bij de burenHofstraat 209411 LBBeilen
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Welzijnswerk MDHofstraat 199411 LABeilen
Slagerij GrashuisMolenpassage 39411 KMBeilen
Overzicht met gemeentelijke maaltijdservices van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Loon

Met name ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende keukens voor magnetronmaaltijden in Loon. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Loon in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Het avondeten kent 3 aspecten. Allereerst zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Broccoli-gehaktschotel met aardappel, kaas of Aardappelpannenkoeken.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 12 minuten op 600 – 850 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Loon.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Loon?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en nagerecht (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Loon. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Assen?
Op www.assen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.