Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Marum

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Marum? Aan de hand van deze site check je alle belangrijke aspecten. We vertellen je wat een maaltijdservice inhoudt, en voor wie het geschikt is. Eveneens gaan we dieper in op de verschillende soorten gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsMarum
Postcode9363
Website gemeentewww.westerkwartier.nl
kant-en-klaar-maaltijden-marum

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Marum?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree en/of Kippensoep met vermicelli. In onderstaande tekst beschrijven we diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen: Senioren kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, hobbies en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Marum: wat is het aanbod?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Marum dan zijn er in feite drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met assortiment, onkosten, versheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Marum? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. In de regel elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeker praktisch als zelfstandig koken tot het verleden behoort of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-marum

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder tref je een opsomming van bekende organisaties voor warme maaltijden in Marum. Per instantie check je specificaties zoals het type maaltijden en het tarief. Druk op de button van een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een verzameling kleinschalige leveranciers. Dat zijn bijv. zorginstellingen, slagerijen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook aanbieders in Een-West, Nietap en Tolbert.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
Slagerij MagerKoopmansplein 169401 ELAssen
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Icare – BoshofBeilerstraat 389401 PMAssen
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Zorggroep DrentheIndustrieweg 159402 NPAssen
Kemkers Groente en FruitKleuvenstee 319403 LTAssen
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Schema met lokale instellingen van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Marum

Ook bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met erkende leveranciers van magnetronmaaltijden in Marum. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Marum de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. O.a. Lasagna bolognese of Aardappelpartjes rozemarijn.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 4 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Marum.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Marum?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,40) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice Marum. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Westerkwartier?
Aan de hand van www.westerkwartier.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.