Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Eesergroen

Zoek jij opties voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Eesergroen? Via onze site tref je relevante info. We vertellen je wat een maaltijdservice precies is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens vertellen we meer over de diverse soorten gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsEesergroen
Postcode9537
Website gemeentewww.borger-odoorn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-eesergroen

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Eesergroen?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een gezonde kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals gerechten als: Stamppot witte kool/appel/kerrie met slavink en Chili con carne met rundergehakt en witte rijst. In de volgende paragraaf benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan lactosevrij, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, sport en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Eesergroen: wat moet ik kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Eesergroen dan heb je feitelijk 3 opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, kosten, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Eesergroen? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. De oplossing wanneer u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-eesergroen

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bekijk je een verzameling populaire aanbieders van warme maaltijden in Eesergroen. Per aanbieder vind je details als assortiment en budget. Selecteer een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hierna vind je een lijst met lokaal georiënteerde maaltijdservices. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, supermarkten, slagerijen. Op deze site vind je ook aanbieders in Borger, Drouwen en Ellertshaar.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
BuurtzorgCeresstraat 49514 CAGasselternijveen
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Opsomming met lokale instellingen van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Eesergroen

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand behandelen we diverse opties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls is dit contractueel geregeld met grote keukens voor magnetronmaaltijden in Eesergroen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Eesergroen de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Roerei met spinazie à la crème en Runderstoofpotje, andijvie, aardappelpuree.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 30 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Eesergroen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Eesergroen?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice Eesergroen. Onder andere grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Borger-Odoorn?
Op de website www.borger-odoorn.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.