Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Aa en Hunze

Wil jij vandaag nog verse kant en klaar maaltijden bestellen in Aa en Hunze? Op deze pagina verstrekken we alles wat je moet weten. We vertellen je wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens bespreken we de beschikbare soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct bedrijven vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioDrenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsAa en Hunze
Postcode9461
Website gemeentewww.aaenhunze.nl
kant-en-klaar-maaltijden-aa-en-hunze

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Aa en Hunze?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Gehaktbal, bloemkool, groentesaus en aardappelen en/of Spinazie schotel met gehaktbal. Hieronder vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De producten zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, sport en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Aa en Hunze: wat is het aanbod?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Aa en Hunze dan zijn er in feite 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, onkosten, versheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Aa en Hunze? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal elke week 1 keer afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeer geschikt indien u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-aa-en-hunze

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met bekende bedrijven voor warme maaltijden in Aa en Hunze. Per aanbieder tref je praktische info zoals het type maaltijden en budget. Kies een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een weergave van plaatselijke instellingen. Denk dan aan supermarkten, cateraars, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Opsterland, Dantumadiel en Assen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij BoxemDe Trog 29461 DCGieten
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Dignis – ‘t HolthuysWepel 29468 HGAnnen
Icare – DekelhemBoddeveld 19461 JAGieten
Overzicht met regionale instellingen van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Aa en Hunze

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke keukens voor magnetronmaaltijden in Aa en Hunze. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Aa en Hunze in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Zalm in roomsaus & Stamppot spinazie a la creme.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 35 minuten op 110 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Aa en Hunze.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Aa en Hunze?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,65. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice Aa en Hunze. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Aa en Hunze?
Via de uitleg op www.aaenhunze.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Annerveenschekanaal
 • Oud Annerveen
 • Spijkerboor
 • Nieuw Annerveen
 • Eexterveen
 • Eexterveenschekanaal
 • Gieterveen
 • Nieuwediep
 • Gasselternijveen
 • Gasselternijveenschemond
 • Annen
 • Schipborg
 • Deurze
 • Balloo
 • Balloërveld
 • Gieten
 • Gasselte
 • Eext
 • Eexterzandvoort
 • Anderen
 • Gasteren
 • Anloo
 • Amen
 • Papenvoort
 • Marwijksoord
 • Nooitgedacht
 • Rolde
 • Nijlande
 • Eldersloo
 • Ekehaar
 • Geelbroek
 • Eleveld
 • Schoonloo
 • Grolloo
 • Vredenheim