Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Opsterland

Opties achterhalen voor kant en klaar maaltijden bestellen in Opsterland? Via deze website lees je alles wat je moet weten. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice inhoudt, en voor wie het geschikt is. Verder gaan we dieper in op de huidige gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij zakelijke mogelijkheden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsOpsterland
Postcode9244
Website gemeentewww.opsterland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-opsterland

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Opsterland?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals maaltijden als: Rundvlees in saus of Stamppot gerechten. Hieronder bekijk je heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Studenten: Werk, school, hobby’s en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Opsterland: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Opsterland dan heb je feitelijk 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over hoe groot het aanbod is, prijzen, herkomst producten en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Opsterland? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Een uitkomst indien u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-opsterland

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna verstrekken we een weergave van bekende aanbieders van warme maaltijden in Opsterland. Per bedrijf tref je praktische info zoals assortiment en de prijzen. Klik op een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van magnetronmaaltijden

Hierna bekijk je een opsomming van plaatselijke bedrijven. Onder andere zorginstellingen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân en Schiermonnikoog.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
Weergave met kleinschalige maaltijdservices van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Opsterland

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop lichten we enkele situaties toe van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Meestal hebben ze een overeenkomst met grote bezorgers van magnetronmaaltijden in Opsterland. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Opsterland de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Zoals Gestoofde lamsschouder & Nasi goreng speciaal, kip in satésaus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 110 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Opsterland.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Opsterland?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en nagerecht (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder is er de maaltijdservice Opsterland. Denk dan aan cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Opsterland?
Via www.opsterland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bakkeveen
 • Beetsterzwaag
 • Nij Beets
 • Olterterp
 • Ureterp
 • Siegerswoude
 • Frieschepalen
 • Wijnjewoude
 • Drachten-Azeven
 • Hemrik
 • Lippenhuizen
 • Terwispel
 • Tijnje
 • Luxwoude
 • Langezwaag
 • Jonkerslân
 • Gorredijk