Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Groningen

Zoek je een leverancier voor kant en klaar maaltijden bestellen in Groningen? Via deze website check je alles wat je moet weten. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en wie er gebruik van kan maken. Ook behandelen we ook de beschikbare type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGroningen
GemeenteGroningen
PlaatsGroningen
Postcode9712
Website gemeentegemeente.groningen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-groningen

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Groningen?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals eten als: Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie en/of Gehaktballetjes in uienjus. In het gedeelte hierna lees je informatie over verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aangemalen, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Werk, hobby’s en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Groningen: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Groningen dan zijn er in feite drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Groningen? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. In de regel 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Zeker praktisch indien u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-groningen

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel vind je een database met erkende bedrijven voor warme maaltijden in Groningen. Per leverancier tref je uitleg over het actuele aanbod en een prijsindicatie. Tik op de knop van een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van bezorgmaaltijden

Hierna verstrekken we een opsomming van kleinschalige organisaties. Onder andere supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit platform vind je ook organisaties in Midden-Groningen, Veendam en Oldambt.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
Brasseries – Zorggroep GroningenSchaaksport 1009728 PGGroningen
BuurtzorgBieslookstraat 31 Unit B19731 HHGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Tabel met lokale instellingen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Groningen

Met name ook bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met grote keukens voor magnetronmaaltijden in Groningen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Groningen normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je informatie over de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een avondmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Twentse gehaktbal, bloemkool, gekookte aard. & Gebonden rundvleessoep.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 tot 10 minuten op 500 – 650 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Groningen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Groningen?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice Groningen. Onder andere professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Groningen?
Via de uitleg op gemeente.groningen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ten Boer
 • Ten Post
 • Winneweer
 • Lellens
 • Woltersum
 • Sint Annen
 • Thesinge
 • Garmerwolde
 • Onnen
 • Glimmen
 • Haren
 • Harkstede
 • Lageland
 • Noordlaren