Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Pekela

Direct mogelijkheden bekijken voor kant en klaar maaltijden bestellen in Pekela? Op deze pagina check je meer informatie. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens gaan we verder in op de huidige maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeentePekela
PlaatsPekela
Postcode9665
Website gemeentewww.pekela.nl
kant-en-klaar-maaltijden-pekela

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Pekela?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals maaltijden als: Kibbeling met kruidendip & Raapstelen stamppot. In de volgende paragraaf lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en vetarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Studie, hobbies en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Pekela: waar kan ik uit kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Pekela dan heb je drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, prijs, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Pekela? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. De oplossing als het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-pekela

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna check je een overzicht met landelijke leveranciers van warme maaltijden in Pekela. Per bedrijf vind je specificaties zoals het huidige assortiment en budget. Klik op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van senioren maaltijden

Hierna bieden we een database met plaatselijke bedrijven. Dat zijn bijv. supermarkten, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Tynaarlo, Stadskanaal en Midden-Groningen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten
BuurtzorgMeidoornlaan 889663 EGNieuwe Pekela
Oosterlengte – ClockstedePrunuslaan 29663 CWNieuwe Pekela
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
Schema met gemeentelijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Pekela

Ook kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met professionele bedrijven voor magnetronmaaltijden in Pekela. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Pekela specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Kip tikka massala, basmatirijst of Gehaktschijf met appelcompote.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 30 minuten op 100 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 4 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Pekela.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Pekela?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en toetje (vanaf €1,50).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice Pekela. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Pekela?
Op de website www.pekela.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nieuwe Pekela
 • Oude Pekela