Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Hurdegaryp

Wil je verse kant en klaar maaltijden bestellen in Hurdegaryp? Op deze pagina lees je relevante info. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice precies is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook gaan we dieper in op de actuele gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsHurdegaryp
Postcode9254
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-hurdegaryp

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Hurdegaryp?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals eten als: Kippenpoot met doperwtjes wortel & Runderlapje, snijbonen, gekookte aardappelen. Hieronder check je heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Via speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, en vetarm, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Werk, school, de sportschool en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Hurdegaryp: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Hurdegaryp dan heb je feitelijk drie opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in assortiment, kosten, houdbaarheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Hurdegaryp? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Ideaal indien u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-hurdegaryp

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel check je een overzicht met grote aanbieders van warme maaltijden in Hurdegaryp. Per aanbieder check je praktische info zoals het actuele aanbod en budget. Kies een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna tref je een overzicht met lokaal georiënteerde bedrijven. Dit kunnen zijn slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Olterterp, Ureterp en Frieschepalen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
Weergave met plaatselijke maaltijdservices van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Hurdegaryp

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel werken ze samen met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Hurdegaryp. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Hurdegaryp specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. O.a. Spaghetti Napoli of Kippenbout in jus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Hurdegaryp.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Hurdegaryp?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice Hurdegaryp. Het gaat hier om grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ten derde zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Tytsjerksteradiel?
Op de website www.tytsjerksteradiel.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.