Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Eexterveen

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Eexterveen? Hieronder bekijk je relevante info. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens behandelen we ook de aanwezige soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEexterveen
Postcode9658
Website gemeentewww.aaenhunze.nl
kant-en-klaar-maaltijden-eexterveen

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Eexterveen?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n verse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Spinaziestamppot, omelet & Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie. In onderstaand blok bekijk je verschillende groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

  • Senioren / bejaarden: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De menu’s zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en diabetes, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
  • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
  • Jongvolwassenen: Werk, sport en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Eexterveen: wat moet ik kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Eexterveen dan heb je 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, versheid en aflevermogelijkheden.

  1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Eexterveen? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
  3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch wanneer u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-eexterveen

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hierna vind je een lijst met grote bedrijven voor warme maaltijden in Eexterveen. Per bezorgservice bekijk je uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en vanafprijs. Druk op de button van een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdservices van senioren maaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met plaatselijke bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars, supermarkten. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Meeden, Annerveenschekanaal en Spijkerboor.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMeidoornlaan 29651 AXMeeden
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
TSN ThuiszorgSteenstraat 109646 BAVeendam
Tafeltje Dekje de Lange LeegteOostlaan 309642 PVVeendam
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
BuurtzorgMeidoornlaan 889663 EGNieuwe Pekela
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
Oosterlengte – ClockstedePrunuslaan 29663 CWNieuwe Pekela
BuurtzorgKeiweg 19661 TVAlteveer
Opsomming met lokale bedrijven van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Eexterveen

Met name ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

  • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
  • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter werken ze samen met bekende keukens voor magnetronmaaltijden in Eexterveen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
  • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Eexterveen aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Het avondeten wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijv. Spaghetti Bolognese, kaas en Rundergehaktbal met jus en hutspot.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Eexterveen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Eexterveen?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice Eexterveen. Het gaat hier om grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Aa en Hunze?
Via de uitleg op www.aaenhunze.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.